Terwijl het regent en onweert.... - Reisverslag uit Sunyani, Ghana van Jasmijn Maljaars - WaarBenJij.nu Terwijl het regent en onweert.... - Reisverslag uit Sunyani, Ghana van Jasmijn Maljaars - WaarBenJij.nu

Terwijl het regent en onweert....

Door: jasmijnnaarghana

Blijf op de hoogte en volg Jasmijn

30 Mei 2012 | Ghana, Sunyani

Terwijl het op dit moment hard regent en onweert, zit ik te bedenken dat het morgen onze laatste dag in Hanukkah is.. Ongelofelijk, dan moeten we afscheid nemen... Echt heel apart! Hoe kunnen we nou afscheid nemen van alle ruim 40 kids? We hebben ze allemaal leren kennen de afgelopen 3 maanden. Het begon met alle namen, maar nu aan het eind van de 3 maanden weet je ook welke streken iedereen heeft! ;-) Eigenlijk zie ik best een beetje tegen het afscheid nemen op… vooral ook omdat ik alle kinderen waarschijnlijk nooit meer zie… Je bent de afgelopen 3 maanden toch een soort moeder voor ze geweest en dan zie je ze ineens helemaal niet meer……………

Gelukkig duurt het nog 1 hele nacht en 1 hele dag voordat we afscheid moeten nemen! Morgen eerst nog maar eens voor de laatste keer in Hanukkah WASSEN! Ow wat zal ik dat toch missen…ahum… Dan m’n koffer inpakken en onze kamer nog een beetje schoonmaken (is wel hard nodig, want we hebben het allebei de laatste weken een beetje laten versloffen). Nog wat leuke dingen doen met de kinderen en dan is er denk ik ’s middags na schooltijd ons afscheid van de kinderen. Maaike en ik mogen al een paar dagen niet in de Colourroom komen, dus ik ben zeer benieuwd wat ze voor ons hebben bedacht!!

Ondanks dat we het hier allebei vreselijk naar ons zin hebben gehad, hebben Maaike en ik toch weer heel veel zin om naar huis!! 3 maanden is (vooral voor mij) echt wel lang genoeg! Ik heb echt zin om weer iedereen te zien en te spreken. Volgens mama is het leven in Nederland maar weer gewoon gewoon, maar ik heb daar juist wel weer zin in!! Natuurlijk zal ik ook weer zo gewend zijn in Nederland, maar dan ben ik wel een levenservaring en ongeveer 5000 foto’s met prachtige herinneringen rijker!! Deze tijd in Ghana gaan we echt nooooit vergeten! Ondanks dat ik ook echt weleens even naar huis wou, heb ik hier vreselijk genoten van alles wat we hebben meegemaakt! In Nederland zal het denk ik allemaal wel onwerkelijk zijn... Als ik dan de foto’s kijk van bijv. de woensdagmarkt kan ik denk ik amper geloven dat ik daar echt zelf heb gelopen! ;-)

Vandaag zijn we nog op pad geweest voor ons sponsorgeld. We hebben in verschillende dorpjes ontwormingskuren uitgedeeld die we van het sponsorgeld hadden gekocht. Heel leuk om op onze één na laatste dag nog even naar een dorpje te gaan! Dan ervaar je echt Ghana vind ik! Je loopt tussen de hutjes, je ziet een oude vrouw eten bereiden op een vuurtje, je ziet kindjes rondlopen die je aanstaren, oudere mensen spreken je aan enz. Als de kindjes een ontwormingskuurtje binnen hadden, kregen ze een ballon. Een prachtig gezicht al die ballonnen tussen die donkere kopjes!!

Vanmiddag zijn we nog naar de woensdagmarkt geweest. Daar hebben we van het sponsorgeld allerlei dingen gekocht zoals bijv. luiers. Was echt grappig, we kochten ongeveer het hele kraam leeg van die mevrouw!! Super fijn dat er zoveel mensen ons geld hadden gegeven, want we hebben super veel kunnen doen van het sponsorgeld!!

Vandaag is trouwens Anneloes aangekomen. Grappig dat zij nu alles voor de eerste keer ziet en meemaakt en wij alles voor de laatste keer zien en meemaken…. Ik hoop dat ze hier net zo een fijne tijd krijgt als dat wij hier hebben gehad!!!

Het lijkt nu net of we ook echt al terug komen naar Nederland, maar dat is niet zo! Aanstaande vrijdagmorgen gaan we met de bus richting Cape Coast, om daar nog een weekje te relaxen en nog wat mooie dingen te bezoeken! Dat leek ons wel een prima afsluiting van deze geweldige Ghana periode! Volgende week donderdag reizen we naar Accra en de nacht van donderdag op vrijdag vliegen we pas terug naar Nederland!

Lieve mensen ik stop er weer eventjes mee voor vandaag. Jullie horen vast nog wel van me als ik veilig in Cape Coast ben!

Liefs,
Jasmijn

Ps. Ik wil jullie echt bedanken voor alle reacties die ik elke keer krijg op mn blogs!!! Geweldig om te lezen dat jullie me nog steeds volgen!

• 30 Mei 2012 - 21:39

Joris:

Lieve zus!!

Weer een tof verhaal, echt gaaf dat je zulke toffe dingen doet met het sponsorgeld! :)
    En afscheid zal denkk ook niet meevallen... maar bedenk maar dat ik het heeeeeeeel tof vind om je volgende week vrijdag om je nek te vliegen! (a) nog maar een week en een dag en je bent er weer! =D

Heel veel sterkte morgen, en veel plezier alvast in Cape Coast! ik denk aan je!..

Liefsxxxx

p.s. toffe foto met negerin!! ;)

• 30 Mei 2012 - 21:46

Andrea:

Hee Jasmijn!
    Succes met afscheid nemen! Dat zal wel lastig worden zeg! Ben wel heel erg benieuwd naar je foto's en verhalen hoor! Zien we je eindelijk na 3 maanden weer in levende lijve! :)
    Groetjes Andrea

• 30 Mei 2012 - 22:31

Brenda:

Woouw jasmijntje.. tzit er bijna op he! Het laatste weekje begint morgen.. proberen maar lekker opt gemakje afscheid te nemen van de mooie herinneringen daar!

Kus, Bren

• 31 Mei 2012 - 05:37

Mama:

Je bent nu echt aan het afsluiten!! Wat heb jij een straks een geweldige belevenis in je 'rugzak'. Nog een fijne dag in H, met de kindjes en de was. Capa coast is denk ik schitterend.('heb even gegoogled) Goeie reis, we horen graag weer van je!!!
    Veel liefs xxx mama

• 31 Mei 2012 - 08:55

Ina:

sterkte bij het afscheid
    Geniet nog even van de warmte en alle geuren, kleuren van afrika.
    want straks ruik je de zeeuwse zeelucht.
    Goede Reis

• 31 Mei 2012 - 09:07

Iris:

ha zus
    heel veel succes met afscheid nemen dat lijkt me echt niet makkelijk
    ik heb een tip als je al die lieve bruine kindjes ziet die je allemaal een knuffel geven als je weg gaat, moet je maar aan mij denken als ik je een knuffel op schiphol geef dan is het vast minder erg om afscheid te nemen.
    Geniet maar van je laatste weekje Ghana hier in Nederland is het toch wat minder spannend.
    xxxxxxxxxxx je zusje

• 31 Mei 2012 - 12:18

Arie En Ella:

al wonen wij hier in de hoofdstad van je vaderland
    toch hopen we dat we wat van je zullen vernemen als je weer oostkapelse bent
    niet wetend of je oude werk weer wacht weten we dat daar ook mensen naar je uitzien
    we wensen je nog goede dagen een veilige vlucht
    groeten
    de boeren van boven in het land