Regenbui en appeltaart - Reisverslag uit Sunyani, Ghana van Jasmijn Maljaars - WaarBenJij.nu Regenbui en appeltaart - Reisverslag uit Sunyani, Ghana van Jasmijn Maljaars - WaarBenJij.nu

Regenbui en appeltaart

Door: jasmijnnaarghana

Blijf op de hoogte en volg Jasmijn

28 Maart 2012 | Ghana, Sunyani

Ingewikkeld hoor om elke keer weer te bedenken wat leuk is om in een blog te schrijven! ;-) Deze keer twee onderwerpen: regenbui en appeltaart…. Ik hoor jullie denken: “Wat heeft dat nou weer met elkaar te maken?” Uhm het heeft ook eigenlijk helemaal niks met elkaar te maken…..

Op zondagavond eten we altijd bij het Eusbett Hotel, omdat onze kokkin op zondag vrij heeft. Afgelopen zondag waren we ook helemaal gereed om naar het Eusbett te gaan. Gaat het ineens heel hard waaien…. En wat denk je… lopen we net over het Hanukkah terrein op weg naar een taxi, als het ineens keihard gaat stortregenen!! We zijn vlug de medice post in gerend, anders waren we echt heel erg nat geweest…… Echt apart om hier een regenbui mee te maken! Je ziet het hier alleen maar als het heel droog en heel warm is. Met zo’n regenbui koelt het ook gelijk een stuk af, wat op zich wel heel lekker is! Ik kreeg alleen gelijk de behoefte om een vestje aan te trekken, wat natuurlijk helemaal niet nodig was, omdat het nog steeds super warm was…. Maar goed, heb ik in ieder geval dat vestje niet voor niks meegenomen!! ;-)

Mozes kwam na een tijdje het Hanukkah terrein opgereden met de auto, omdat hij nog iemand moest ophalen bij Hanukkah. Gelukkig mochten wij meerijden en heeft hij ons bij het Eusbett afgezet! Bij het Eusbett duurt het altijd vreselijk lang voordat je eindelijk je eten hebt! Als je (eindelijk) je eten hebt kunnen bestellen, duurt het meestal nog ruim een uur voordat ze het eindelijk komen brengen…. En inderdaad, dan heb je ondertussen best wel zin in wat gekregen!!

Weet je wat de Ghanezen doen als ze een ober willen roepen om nog een drankje te bestellen of om de rekening te vragen? Ze roepen niet gewoon: ober of sir of iets dergelijks, maar ze roepen gewoon Pssss als er een ober in de buurt loopt! En echt serieus, die ober hoort het altijd en kijkt dan waar het gepssst vandaan komt! Eerst geloofde ik het niet, maar het is echt zo!! Toen ik hoorde dat het hier op deze manier gaat, riep ik natuurlijk gelijk Psssss en jahoor er stonden gelijk 3 obers achter me (grapje ;p). Maar het is wel echt waar!!! ;-)

Op de foto’s kunnen jullie trouwens zien hoe het Hanukkah terrein eruit ziet als het keihard regent!! Ik hoor trouwens van iedereen dat het in Nederland nu prachtig weer is!! Hebben jullie even geluk!! Geniet er maar van!!

Maandag was Maaike jarig!! Ze werd 20 jaar!! Julliet is in Ghana 19 jaar geworden en had nog slingers met 19 erop! Die heeft ze maar opgehangen, achja in Ghana mag alles ;-)! Iemand had zelfs nog ballonnen, dus onze woonkamer zag er echt helemaal feestelijk uit!! Maaike d’r stoel was zelfs versierd met ballonnen in de kleuren van de Ghaneese en de Nederlandse vlag!!
In Ghana hebben ze trouwens een hele leuke traditie als er iemand jarig is! De jarige krijgt altijd een grote bak water over hem heen!!! ;-) En als je pech hebt (net als Maaike), dan ben je gewoon de hele dag kletsnat!! Omdat er overal kinderen zijn die flesjes en emmertjes hebben gevuld en het prachtig vinden om je hier heel de dag door mee nat te gooien!! ;-) Heel de ochtend zijn Kelly en Julliet bezig geweest om waterballonnen te vullen!! We hadden echt drie grote teilen vol met gevulde waterballonnen! ’s Middags toen de kinderen uit school kwamen hebben we een groot waterballonnen gevecht gedaan met alle kinderen! Echt heel grappig!! De kinderen genoten er echt van en iedereen was aan het eind kletsnat!!
Mariette kwam nog even langs met zelfgebakken APPELTAART!!! Van te voren waarschuwde ze ons dat hij waarschijnlijk 10keer te zoet zou zijn, omdat er nogal wat suiker in was gegaan…… Haha hij was inderdaad nogal zoet, maar echt SUPER LEKKER om gewoon appeltaart te eten in Ghana!!!! Vooral op zondag mis ik die appeltaart toch wel…… ;p

Gistermorgen heb ik weer gewassen (met de hand)…… De eerste keer was het nog wel leuk om te doen, de tweede keer al wat minder leuk en de derde keer is er eigenlijk nix meer aan…… Nu ga ik tenminste die wasmachine thuis steeds meer waarderen!! En mama natuurlijk die het er altijd in doet ;-) Het leuke van de was doen is, dat als je eindelijk klaar ben, je kledingkast weer helemaal vol ligt met schone was!!!

Gistermiddag hebben we nog een programmatje in elkaar gezet voor de twee meiden (van rond de 10-13 jaar)die hier nu ongeveer een maand zitten. Ze kunnen nog geen Engels, maar spreken alleen maar Twi. Mariette heeft aan ons gevraagd of wij ze een beetje basis Engels willen leren. Zoals bijvoorbeeld het alfabet en de cijfers. We hebben een programmaatje op papier gezet en hopen hier binnenkort mee te beginnen!

Dit was het weer voor deze keer..!

Liefs,
Jasmijn

• 28 Maart 2012 - 13:55

Joris:

Ik hoor het al zus... je bent weer buutenhewoon lekker bezig! ;) Tof dat ze daar ook regen hebben! ;) En je foto's zijn echt superrrr!!!

De appeltaart is hier elke zondag inderdaad nog een topper! Tegenwoordig ook zelfgemaakte appelkruimel, dat is echt het toppunt! ;)

Feliciteer Maaike nog van me en veel plezier de rest van de week! Ik kom binnenkort weer is met u skypen!

Liefsxxx

• 28 Maart 2012 - 14:25

Freddie:

ha zus

gefeliciteerd met Maaike!

(worden de sinsasappels daar niet geschild?)

dikke XXX

• 28 Maart 2012 - 19:20

Iris:

ej lieve zus
    super leuke foto die met jou en dat bruine kindje!!!!!
    Maar vind je die hagedis serieus lief???
    ik vind het maar een vies beest
    die hond vind ik wel heel lief or en de kindjes ook
    was weer een super leuke blog
    xxxxxxxxxxje zusje

• 28 Maart 2012 - 19:38

Mama:

Wat een natte boel zeg!! Een echte bui en al dat water over Maaike!!
    Zullen we nog even overleggen voor je dat schatje meebrengt?
    Dit keer kies ik IMG_1130 als favourite ! Mooi!
    En weer bedankt hoor voor je verhaal!
    XXX

• 28 Maart 2012 - 20:47

Freddie:

ha

nog eventjes...

neemt er maar één mee hoor.
    Is van harte welkom!!!!

• 29 Maart 2012 - 17:26

Marian:

Ha Jasmijn,
    volgens mij heb je het super naar je zin! Echt leuk om je op deze manier een beetje te volgen.
    groetjes van de Janses

• 01 April 2012 - 11:41

Erika En Herman :

Hallo Jasmijn, ken je ons nog uit Ridderkerk. Dat is lang geleden hè. Allereerst van Harte Gefeliciteerd met de verjaardag van je vader. Toen Herman hem net belde om te feliciteren, hoorde hij van je blog. Voor ons een bekende site. Vaak door Kim en Dennis ook gebruikt tijdens hun reizen. Dus enthousiast je site opzoeken en al je mooie verhalen lezen. Geweldig om mee te maken hè. Denk dat de kinderen ook super blij zijn met zulke vrijwilligers!!! Wat een ander leven daar in Ghana hè. Kunnen het ons allemaal wel een beetje voorstellen, omdat wij Kim op hebben gezocht in Gambia tijdens haar afstudeeronderzoek daar. Al die "winkeltjes", de rode wegen, de taxi's etc. Heb je daar natuurlijk ook van die volgepropte busjes met op het dak koffers, pannen etc. tot zelf een geit? Succes en we blijven je volgen hoor! Groetjes van ons