Op verjaardag!!........... (en nog wat dingen)
Door: jasmijnnaarghana
Blijf op de hoogte en volg Jasmijn
03 April 2012 | Ghana, Sunyani
Jaja zaterdagavond ben ik bij papa en mama op verjaardag geweest! Het is nog nooit zo stil geweest als ik een kamer vol met visite binnen liep…! Super leuk om er ook eventjes bij te zijn, alleen miste ik wel dat stukje taart….. Had ik eigenlijk best zin in gehad! Bijzonder hè oma om met me te praten via een beeldscherm?? ;-) Okeey mensen het was gezellig!! En kvind het echt heel leuk dat jullie zo enthousiast reageren op mn blogs!!!
Op vrijdagmiddag gaan Maaike en ik altijd zwemmen met twee kinderen. Behalve de eerste vrijdag dat we hier waren hebben we het niet gedaan. Afgelopen vrijdag gingen we met twee schattige kleine meisjes (Mary en Sofia) richting het Eusbett hotel, waar het zwembad is. Als je hier de poort uitloopt is het de bedoeling dat je op de rode zandweg gewoon een taxi aanhoud en vraagt of hij je naar het Eusbett wil brengen en hoeveel het kost. De prijzen voor de taxi zijn hier echt leuk!!! Meestal betaal je voor 4 personen 3 Cedi om naar het Eusbett gebracht te worden. Omgerekend is dat iets minder dan € 1,50!! We zitten dan ongeveer 10 min. in de taxi… Haha daar moet je in Nederland wel erg je best voor doen wil je dat voor elkaar krijgen!! ;-)
Maar goed,… we zitten dus in de taxi en meneer de taxichauffeur vindt het echt heel erg nodig om met ons een praatje te beginnen in het Engels!... zucht… Eerst vroeg hij hoe oud we waren en daarna of we getrouwd waren! Ach ja joh, wil je ook mn bankrekeningnummer nog weten? Al pratende vond hij toch echt dat we hem moesten uitnodigen op onze bruiloften. Haha want wij hadden gezegd dat we zouden gaan trouwen in Nederland. En dat is niet eens zo’n grote leugen, want dat ben ik ook echt wel een keertje van plan..;-) Ik zei voor de grap dat wij dan zeker z’n vliegticket moesten betalen, maar dat was niet het geval… Hij was van plan om deze zelf te betalen (brave man ;p)! Hij was helemaal verbaasd toen hij begreep dat we hem niet gingen uitnodigen op onze bruiloften. Hij vroeg of we bang waren dat hij al het eten op zou eten. Ik zei datk ik bang was dat hij alle bier en wijn op zou drinken… Maar het was en bleef nog steeds een brave man, want hij vertelde ons dat hij nooit alcohol dronk. Waarna hij vertelde wat hij dan wel allemaal dronk, zoals: cola, Fanta, sap enz. Achja joh dat vinden wij ook echt heel interessant om te weten…… Na dit nuttige gesprek heeft hij ons gelukkig veilig bij het Eusbett hotel afgezet!!
Als ik hier in Ghana door town of over de rode zandweg loop, voel ik me echt heel belangrijk! ;-) Kinderen roepen je lachend na met obruni, obruni (wat blanke betekend) en vinden het helemaal geweldig als je ze een hand geeft of even naar ze lacht. Maarja, in town val je ook echt wel op als blanke! Ik heb nog maar weinig blanke gezien als wij door town liepen! Ook als je in een taxi zit en je rijd door de straten, kijken mensen je aan, waarna ze wegkijken en dan zie je ze gewoon nog een keer kijken, omdat ze ineens beseffen dat er een blanke in die taxi zit! Echt grappig!! Ook markt koopmannen/vrouwen willen allemaal heel graag dat je even komt kijken bij hun kraampje (en geld uitgeven natuurlijk, want blanken hebben geld!!) ……..
Zaterdagmorgen hebben we onze broeken opgehaald bij Solid de kleermaker! Haha, ze zijn echt grappig geworden!! Binnenkort zet ik nog wel een foto bij deze blog van mn nieuwe aanwinst, kunnen jullie hem ook bewonderen ;-) We moesten eerst nog even geld pinnen, voordat we naar Solid gingen. Staat er een man voor ons te wachten bij het pinautomaat die zegt dat wij maar even geld voor hem moeten pinnen! Haha hij zou toch raar kijken als ik ineens 100 Cedi zou pinnen en dat aan hem zou geven!!
Aaaah er is hier echt zooo’n schattig baby’tje!! Ik ben er echt helemaal verliefd op!! Ik weet zeker dat jullie het allemaal ook een schatje zouden vinden!! Vanmiddag liep ik even de babykamer binnen en een moeder was toevallig net van plan om hem de fles te gaan geven! Ik dacht: “aaaaah dat wil ik doen!!!” Dus ik bood aan om hem de fles te geven en dat mocht gelukkig!! Noujah gelukkig…? Het ging super goed, maar toen de fles bijna leeg was kwam ineens echt alles er weer uit!! Echt ALLE melk wat er net in zat kwam er gewoon in een enorm vloedgolf weer uit….! Zelfs het meisje wat naast mij stond zat onder de melk!.... Misschien kan ik gewoon niet zo goed lieve baby’tjes melk geven…jammer oor… maar tis nog steeds een schatje!! ;-)
Vanmorgen was het weer tijd voor de grote schoonmaak!!!! Maandag is bij Maaike en mij schoonmaakdag… Helaas het Maaike het vorige week gedaan, dus was ik vandaag aan de beurt! En ik kan jullie vertellen dat het echt nodig is als je een week niet hebt schoongemaakt! Overal ligt dan een laagje van dat rode zand/stof op! Ik was druk bezig met het schoonmaken en het werd echt steeds donkerder…het werd zelfs zo donker dat ik het licht aan moest doen! En jahoor, begint het toch ineens weer hard te regenen!!! Echt niet normaal hoe hard het hier kan regenen!!!!! Het is wel echt heerlijk zo’n regenbui, want dan koelt het tenminste een beetje af!!! Weer een goed excuus om mn vestje aan te doen ;)
Dames en heren ik ga er weer mee stoppen voor vandaag!!
Liefs,
Jasmijn
Dames en heren ik ga er weer mee stoppen voor vandaag!!
Liefs,
Jasmijn
03 April 2012 - 06:21
Joris:
Ha zus!
Wat ben je weer lekker bezig he! ;) Zaterdag was inderdaad wel even leuk he... ik moest ook zo lachen om oma!.. bijna met dr neus tegen de webcam... en maar praten en praten! xD
je foto's zijn echt super tof! kben echt benieuwd naar alle foto's die niet op je blog staan! :p
Veel plezier en succes vandaag!
liefsxxx -
03 April 2012 - 13:33
De Onderneming:
Beste Jasmijn,
Vanmiddag hebben we met de educreagroep genoten van jou mooie reisverslagen. We hebben alles gelezen, en bekeken, we staan versteld wat je daar allemaal meemaakt. Leuk om op deze manier toch een beetje met je mee te kunnen leven. We willen jullie nog veel plezier wensen de komende maanden!
Liefs, Mitchell, Lesly, Lizet, Annie, Marijke, Monica, Janneke, Carolien en Miriam -
03 April 2012 - 14:30
Iris:
echt weer een super leuke blog
maar kan je die super lieve baby niet mee smokkelen naar Nederland
op de foto ziet ze er zooooooo lief uit
ik wou dat ik haar even vast kon houden
maar ja dat zit er niet in
maar succes met je volgende schoonmaakbeurt
xx -
03 April 2012 - 19:25
Mama:
Ha meis,
Echt weer een mooi verhaal! (column!!!)
Met de gave foto's erbij
ik vind deze keer Met de liefste baby een topper .
Je staat er erg serieus op (waar denk je aan?):)
groetjes mama -
04 April 2012 - 14:50
Jabine:
Nicht!!
Wat een superleuk verhaal weer!
Heb al verschillende mensen gehoord die vinden dat je je colums maar in moet laten binden als boek!;)
Die foto van jou met die baby is trouwens echt supermooi!!
Binnenkort weer keertje skypen he;)
Ik zie jou iedere keer online komen als ik wil gaan slapen:P Rond 12 uur:P
Liefs -
04 April 2012 - 18:43
Dick:
Hoi Jasmijn, misschien had je die taxichauffeur moeten vragen hoeveel kamelen hij je waard vond (of is dat alleen boven de Sahara)?
Sorry, ik zal je niet meer plagen. Ga vooral door met bloggen. Mocht je in je beroep niet aan de bak komen, kun je altijd nog schrijfster worden (of misschien gewoon erbij doen)!
geniet nog van de tijd die je nog in Ghana bent, het zal snel genoeg over zijn.
Badminton je daar ook op de dinsdagavond?
groetjes -
07 April 2012 - 12:42
Mariët:
Hey Jasmijn,
Echt heel leuk om af en toe eens wat op jou blog te lezen over alles wat jeje meemaakt. En wat een schattige kindjes zeg!!! Als ik dat allemaal lees, gaat het wel heel erg anders aan toe als hier in Nederland (heel logisch natuurlijk :P)!!
Ik zou zeggen ga zo door met blogs schrijven, echt heel leuk!
groetjes,
Mariët -